Wednesday 17 June 2009

Tutkimusretki Pornaisiin I


Yksi Keravalla asumisen parhaista puolista on sen sijainti YTV-alueen reunalla; toisaalta pääsen Helsingin keskustaan 20 minuutissa, toisaalta maaseutu alkaa kymmenen minuutin kävelymatkan päässä itään.

Ostin taannoin itselleni maastopyörän. Tarkoitus olisi päästä tänä kesänä tekemään kunnon lenkki, jonka aikana nukkuisin teltassa tai hostellissa useamman yön.Tämä retki oli 65,4 kilometriä (kiitos Google!) ja ensimmäinen kerta elämässäni kun kävin Pornaisissa ja Mäntsälässä.

Yksi maaseudun parhaista puolista on siellä oleva tila. Käytöstä poistuneelle rakennukselle ei ole samanlaista purkutarvetta kuin pääkaupunkiseudulla, minkä ansiosta välillä vastaan tulee isojakin rakennuskokonaisuuksia, jotka on vain hylätty paremman idean puutteessa (klikkaa kuvaa suurentaaksesi);


Vanha huoltoasema

Irti revittyjen bensapumppujen luona kasvaa jo puita.

Rakennuksen takana on vanha rekka 60-luvulta (?) täydessä puulastissa. Sitä ympyröivästä romusta päätellen autoa ei ole liikutettu lähivuosina.


Vanha laituri. En tiedä mikä sen käyttötarkoitus oli, mutta se oli tarpeeksi tärkeä että yksityiselle pihalle johtavalle tielle kannatti rakentaa liikennevalo. Laituri kuuluu ilmeisesti vieressä olevan omakotitalon alueeseen.

Tämä siis menomatkalla, kuvat Pornaistentieltä. Takastulomatkalla törmäsin suureen hylättyyn maatilaan, jota tutkin lähemminkin. Kuvia seuraavassa viestissä.

1 comment:

  1. Tuo liikennevalo on tuotu helsingistä eikä se ole koskaan ollut käytössä tuossa halkiassa.

    ReplyDelete